2015

Barnekultur som forskningsfelt – et interdisiplinært vitenskapelig emne. Forskningskonference i København, Danmark. Red. Jorunn Spord Borgen og Elin Eriksen Ødegaard. Udkom som nr. 3-4 af tidsskriftet Barn på Norsk senter for barneforskning, Institutt for pedagogikk og livslang læring 2015.

2002

Nordisk børnekulturforskning: børnekulturelle forskningsprojekter i Norden. Forskningskonference på Sund Folkehøgskole, Inderøy, Norge. Red. Ulf Palmenfelt udkom som nr. 46 af tidsskrift for børne- og ungdomskulturpå Syddansk Universitetsforlag 2003.

2000

Refleksivitet i barndoms- og børnekulturforskningen. Forskningskonference på universitetet i Visby, Gotland, Sverige. Rapporten Refleksivitet i barndoms- og børnekulturforskningen, red. Ulf Palmenfelt , udkom som nr. 43 af tidsskrift for børne- og ungdomskulturpå Syddansk Universitetsforlag 2001.

1999

Det skræmmende og mørke i børnekulturen. Skrækkens æstetik, ritualer og resourcer. Forskningsseminar på Schæffergården, København, Danmark. Red. Ulf Palmenfelt  Rapporten Børn og rædsel udkom som nr. 42 af tidsskrift for børne- og ungdomskultur, Syddansk Universitetsforlag, 2000.

1998

Aspekter på narrativitet. Forskningsseminar på Biskops-Arnö, Sverige. Rapporten Aspekter på narrativitet. Barnkulturforskning i Norden 2. Red. Ulf Palmenfelt kan bestilles fra NNF Publications, Åbo, Finland.

1997

Forskningskonference om Barndommens kulturalisering, efterfulgt af et forskerseminar. Afholdt på Hanaholmen Kulturcentrum i Helsinki, Finland. Rapporten Barndomens kulturalisering. Barnkulturforskning i Norden 1. Red. Ulf Palmenfelt, kan bestilles fra NNF Publications, Åbo, Finland.

1996

Med rötter i klassisk-humanistisk kultur. Forskningsseminar på Biskops-Arnö, Sverige. Rapporten af samme navn, er redigeret af Åse Enerstvedt.