BIN-Nordens afsluttende konference i projektet Børn & kultur i det 21. århundrede – hvad ved vi? blev afholdt 25. – 28. oktober 2007 på Hotel Örk i Island. Med titlen Børn og kultur – det æstetiskes betydning i børnekultur og børns kultur? og med diskussionstemaerne Det æstetiskes betydning i børns hverdagspraksis? og Det æstetiskes betydning i børnekultur og børns kultur? satte konferencen fokus på det æstetiske i alle dets dimensioner. Temaerne blev vendt i keynote sessions og diskuteret i workshops. Vi takker alle deltagere for deres bidrag til konferencen – og til projektet.

Børn og kultur – det æstetiskes betydning i børnekultur og børns kultur? er også titlen på konferencens afsluttende rapport. Den rummer en række af de papers, der bidrog til konferencens temaer, workshops og diskussioner. Alle papers er skrevet igennem siden fremlæggelsen, alle er redigeret af projektets hovedredaktør, professor Ulf Palmenfelt og alle har været gennem en peer-review-proces styret af konferencens programkomité under ledelse af professor Karin Helander, Centrum for barnkulturforskning, på Stockholms Universitet. Ud af den proces er kommet en række spændende artikler, som vi hermed har glæden af at præsentere. Sammen med artiklerne fra de to tidligere konferencer bidrager de til det vidensgrundlag, projektets afsluttende publikation skal bygges på. God fornøjelse.

Med den 3. konferencerapport er indsamlingen af projektets vidensgrundlag afsluttet. Planlægningen af den publikation, der skal samle de tværfaglige og tværgående linjer,er i gang. Vi håber at kunne færdiggøre værket i løbet af 2009/10 og kunne samle alle bidragydere til afsluttende konference i 2011.

Beth Juncker

 

Programmet for konferencen finner du her.

Deltageroversikt for konferencen finner du her.

Velkomsttale av Beth Juncker finner du her.

 

 

Det æstetiskes betydning i børns hverdagspraksis

Carsten Jessen & Helle Skovbjerg Karoff: New play culture and playware
Faith Gabrielle Guss: Performing and transforming. Children’s social life in an aesthetic play mode
Heli Aaltonen: Physical Theatre as a Communicative Practice for Meaning Making in the Multilingual Youth Encounter Context
Karin Esmann Knudsen: Den pædagogiske fortælling – det æstetiske i undervisningen
Johanna Sjöberg: Representationer av barn i reklam för vuxna

 

Det æstetiskes betydning i medier, kunst og kultur for børn

Karin Helander & Suzanne Osten: Konstnärlig barnteater – en dialog om betydelsen av scenkonst för barn
Olga Hołownia: “It is best to eat poems”
Lena Kåreland: Med barnet som måttstock – det naivas estetik
Kim Rasmussen & Miguel Mikkelsen: Børns symbolske kreativitet – aflæst af deres kropslige bevægelser i hverdagen
Dagný Kristjánsdóttir: Det onde barnet
Ingeborg Lunde Vestad: Om barns forståelse av å miste noen og musikkens affordance – et eksempel fra kulturindustrien