Symptomer på lavt blodsukker – hva du skal passe på

Tegn på lavt blodsukker er ganske vanlig blant diabetikere, spesielt de med type I diabetes

Det oppstår vanligvis når en pasient har en hypoglykemisk episode, det vil si når kroppens evne til å regulere blodsukkernivået går på skinner. Andre tegn kan være et resultat av medisiner og kan også forekomme tilfeldig.

Hypoglykemi, eller hyperglykemi, er ganske vanlig blant diabetikere, så vel som mennesker som ennå ikke har blitt diagnostisert med tilstanden. Det oppstår vanligvis når en person spiser for mye mat og enten har for lite insulin eller utilstrekkelig blodsukker til å regulere glukosen i blodet.

Enkelte diabetesmedisiner, for eksempel Accutane, kan forårsake hypoglykemi hos diabetespasienter. I noen tilfeller kan stress også forårsake lave blodsukkernivåer. Andre symptomer på lavt blodsukker kan være relatert til kroppens normale respons på insulinrelaterte stoffer, for eksempel koffein.

For eksempel kan en diabetiker som bruker mye sukker oppleve høyt blodsukkernivå i flere timer eller dager. Dette kan forårsake alvorlig ubehag hos pasienten, som kan oppleve kvalme, oppkast, diaré, dehydrering eller til og med anfall. Andre tegn på lavt blodsukker kan også oppstå når en person med diabetes tar medisiner som kan forstyrre kroppens evne til å produsere insulin.

Tegn på lavt blodsukker bør ikke være umiddelbart eller alvorlig. En person med diabetes kan fortsatt ha risiko for å utvikle hypoglykemi, selv om det ikke er et akutt problem. Denne typen sykdom kan føre til alvorlige komplikasjoner og til og med være livstruende. Hvis du mistenker at du kan ha hypoglykemi eller opplever disse symptomene, er det best å oppsøke lege umiddelbart.

Selv om du opplever disse tegnene på lavt blodsukker, bør du alltid kontakte legen din før du foretar deg noe. Det er best å kunne kontrollere blodsukkeret minst en gang om dagen, men dette er ikke nødvendig med mindre legen din finner det nødvendig. Du bør heller ikke gjøre store endringer i livsstilen din med en gang, da plutselige plutselige endringer kan føre til enda større komplikasjoner.

 

Hypoglykemi kan imidlertid håndteres. En diabetiker kan foreskrives insulin, som vil senke glukosenivået i blodet ved å stimulere bukspyttkjertelen til å frigjøre insulin, eller ved å bruke en oral glukosesenkende medisin, for eksempel en glukoseinjeksjon eller en liten dose insulin.

En diabetespasient kan også gjennomgå en test kalt "utfordringstesting" for å overvåke deres lave blodsukker. Dette er en prosedyre der en liten mengde blod fra en frisk person injiseres i fingertuppen til en ikke -infisert person for å måle blodsukkernivået, samt hvor lang tid det vil ta for diabetiker å oppleve hypoglykemi.

Under utfordringstestingsprosessen blir diabetespasienten instruert om å spise et måltid som inneholder et glukosesenkende stoff (glukose) eller spise et karbohydrat uten det glukosesenkende stoffet (insulin). Hvis blodsukkernivået stiger veldig raskt etter å ha spist karbohydrater, kan diabetespasienten oppleve hypoglykemi. Dette kan resultere i symptomer på lavt blodsukker, som oppkast, anfall og andre typer akuttmedisinske tilstander.

Når blodsukkernivået ditt er på det unormale nivået som kan forårsake hypoglykemi, kan legen din deretter utføre en oral glukosesenkende behandling, enten med en injeksjon eller en kapsel som du kan svelge. Et annet alternativ kan være å ta et insulinskudd. Denne prosedyren innebærer å injisere en liten dose insulin direkte i blodet gjennom venen.

Denne typen hypoglykemisk nødbehandling kan brukes for personer som opplever symptomer på hypoglykemi i lengre tid. Hvis du har blitt diagnostisert med hypoglykemi, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart slik at legen din kan gi deg et passende behandlingsnivå.

Det er mange alternativer tilgjengelig for behandling av hypoglykemi, inkludert diettendringer, insulininjeksjoner og glukosesenkende behandlinger. En lege kan også foreskrive medisiner som kan senke glukosenivået og bidra til å redusere risikoen for å utvikle fremtidig hypoglykemi.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *