Behandle øreinfeksjoner uten lege

Når du tenker på ørebetennelse, kan du ha et bilde av barnet ditt som nyser eller løper i sirkler i klasserommet

Det er noen svært vanlige ørebetennelsessymptomer som du kan legge merke til. Men hvis du opplever en av dem, er det viktig at du søker lege så snart som mulig. Her er noen av de mer alvorlige infeksjonene du bør passe på.

Øresmerter (også kalt forkjølelse) – Øresmerter skjer når væsken i øret blir betent. Det er vanligvis ledsaget av en gul eller rød utslipp som kommer fra ørene. Noen mellomøreinfeksjoner forårsaker også ørepine. Ørebetennelsessymptomer skjer vanligvis 2 til 3 dager etter at luftveis- eller forkjølelsesviruset startet.

Symptomer på mellomøreinfeksjon kan også omfatte: en gulaktig væske i mellomøret (mest sannsynlig i øvre og nedre side) Øresmerter eller trykk, spesielt bak ørene når hodet er snudd til den ene siden, en følelse av at det er en klump i øret, føles som om øret er fullt, følelse av tinnitus (det vil si at det ringer eller summer i øret), og/eller hørselstap. Noen av disse symptomene kan også være et tegn på en underliggende tilstand.

Øreinfeksjoner er vanligvis forårsaket av bakterielle infeksjoner som kommer inn i øret via en liten hårlignende struktur inne i øret. Hvis denne strukturen blir infisert, vil det skape en hevelse som forårsaker smerter og pustevansker. Som et resultat av denne hevelsen kan pus dannes og bussen kan føre til infeksjon i øret.

Ørebetennelse er forårsaket av en organisme kalt Streptococcus pyogenes som angriper det sunne ørevokset. Årsaken til ørebetennelse er at ørevoksen har et beskyttende lag som forhindrer bakterier i å komme inn i det indre øret og vokse der. Når ørevoksen begynner å tørke ut og går i oppløsning, kan bakterier trenge inn i øret og trives der. Når infeksjonen har slått rot, blir det vanskelig å behandle ettersom infeksjonen sprer seg fra en del av øret til en annen til den når det ytre øret.

Infeksjonen kan kureres med enkle midler. Men hvis infeksjonen din har vart mer enn to uker, bør du oppsøke lege. Hvis den ikke behandles, kan du trenge operasjon, for eksempel et høreapparat som kalles inferotypisk ørebetennelse (IAE).

Det er flere måter å unngå infeksjon. En av de beste måtene å forhindre infeksjon er å vaske hendene grundig etter bruk av offentlige toaletter og mellom måltider. For å forhindre at bakterier kommer inn i ørene tørk ørene med bomullssokker. Rengjør også ansiktet ditt før du berører ørene, og sørg for at du tørker ørene ordentlig etter å ha sovet.

Øreinfeksjoner er forårsaket av bakterier som kan komme inn i det ytre øret, hodet, nakken og halsen. Hvis du ikke renser ørene etter bruk av offentlige toaletter, kan de bli smittet. En av de beste forebyggingsmetodene er å vaske hendene etter bruk av toalettet. Hold hodet og ørene rene.

En annen måte å unngå symptomer på infeksjon er å holde hodet rent og tørt. Hvis ørene dine er konstant våte, er det en god sjanse for at bakterier kan vokse, og du kan bli offer for ørebetennelser. Et tørt hode kan enkelt overføre bakterier fra et infisert øre til ørene.

Enkle rengjøringsrutiner som å vaske ørene med såpe og tørke ørene med et håndkle kan bidra til å holde infeksjonene borte. Hvis du føler kløe eller svie i ørene, bør du umiddelbart vaske ørene med øredråper som inneholder kortikosteroider og antibiotika. Hvis du bruker et høreapparat, må du fjerne det umiddelbart og vaske det grundig med varmt vann. Du bør også unngå å skrape det berørte området fordi dette kan gjøre problemet verre.

Noen mennesker som har problemer med ørebetennelse, foretrekker å ta en løsning med varmt vann for å redusere betennelsen. Det er også noen urtemedisiner som kan hjelpe deg med å helbrede ørebetennelser uten å måtte besøke lege. Trollhassel kan påføres det berørte øret og deretter la det trekke i 15 minutter før påføring av medisin.

Noen foretrekker å bruke aloe vera gel på det berørte området og la det trekke over natten før det legges is på det for å redusere betennelse og smerte. Et annet middel er å sette en ørepropp i midten av øret og deretter påføre kaldt eller varmt saltvann på det slik at betennelsen reduseres.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *