Hvordan lindre smerter og crps – tips for behandling av smerter og rastløshet

Kortikosteroidresistent komplekst regionalt smertesyndrom (CRS) er en type kronisk uspesifikk smerte, som vanligvis påvirker en fot eller en arm. CRS utvikler seg vanligvis etter en skade, en ulykke, en større operasjon eller en alvorlig sykdom. Smertene pasientene opplever er ofte i stor grad i forhold til alvorlighetsgraden av skaden.

De fleste pasientene opplever piping etter en større operasjon, for eksempel en amputasjon, eller en stor ulykke, for eksempel en bilulykke. I disse tilfellene er CRP forårsaket av postoperative og / eller kirurgiske komplikasjoner. Traumapasienter kan også lide av kronisk hjertesykdom. CRPS er imidlertid ikke begrenset til denne typen skader. Pasienter som har opplevd ulykker som fall og andre skader kan også lide av kroniske smerter.

En årsak til hvesenhet er fordi de involverte nervene er veldig følsomme for skade eller smerte. For eksempel, etter en bilulykke, kan en person føle sterke smerter i det berørte området. Dette er fordi det er mye hevelse, irritasjon og betennelse. På grunn av dette kan noen pasienter oppleve knasende lyder når de utfører aktiviteter som å gå eller trene. Selv om de kan forekomme, varer crps vanligvis ikke lenge.

En annen grunn til at det kan oppstå hvesing, er at den tilhørende smerten ofte ikke lindres med reseptbelagte smertestillende midler. Smertestillende midler inneholder vanligvis visse smertestillende midler, i tillegg til noen antiinflammatoriske legemidler. Antiinflammatoriske legemidler er effektive for å redusere betennelse og smerte forbundet med CRP. Imidlertid har de ofte ubehagelige bivirkninger som kvalme, oppkast diaré, magekramper og andre bivirkninger. Noen pasienter opplever bivirkninger etter å ha tatt antiinflammatoriske legemidler.

Den mest effektive måten å lindre smerter og ubehag forbundet med crps er gjennom smertestillende medisiner. Noen individer synes imidlertid at smertestillende midler som er i håndkjøp fungerer like godt. Som med smertestillende medisiner, er dosen vanligvis foreskrevet av en lege.

Mange leger vil anbefale at pasienter følger en smertelindringsplan for smerten sin, ved å bruke en rekke medisiner som inkluderer kremer, lotioner og kosttilskudd

Disse medisinene kan brukes i kombinasjon med terapi. Noen pasienter opplever at å ta smertestillende medisiner og terapi kan være nyttig samtidig.

En god måte å redusere smerter og crps er å bruke varme eller kulde i tillegg til medisiner for smertelindring. Disse typer behandlinger reduserer både betennelse og smerte, samtidig som de bidrar til å gi ytterligere smertelindring.

Crps kan kontrolleres ved hjelp av en lege, men det er viktig å diskutere dette alternativet med legen din først. Han eller hun kan vurdere om du vil tjene på å bruke varmeterapi eller isterapi sammen med smertestillende medisiner og/eller andre typer medisiner. Legen din kan gi deg ytterligere informasjon om smertebehandling og måter å håndtere crps på.

Pasienter kan også måtte vurdere muligheten for å søke medisinsk hjelp for sine crps. De må kanskje oppsøke lege eller fysioterapeut for å forbedre fleksibiliteten og bevegelsesområdet, forbedre holdningen og redusere smerter. I tillegg kan fysioterapeuten tilby teknikker for å styrke og strekke musklene, noe som kan bidra til å redusere effekten av crps og forhindre gjentagelse av dem.

Hvis du bestemmer deg for at du må søke medisinsk behandling, vil du også vurdere de andre tilgjengelige alternativene for smertelindring for crps som inkluderer kiropraktikk, massasje, fysioterapi og akupunktur. Hver av disse metodene har vist seg å bidra til å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av crps, og øke den generelle smertelindringen. I tillegg er de vanligvis mer kostnadseffektive alternativer enn medisiner for smertelindring.

Både fysioterapi og massasje kan være gunstig for å lindre symptomene forbundet med crps. Fysioterapi inkluderer øvelser for å forbedre bevegelsesområdet og fleksibiliteten. Massasjeterapi kan bidra til å lindre smerten forbundet med crps og det fysiske ubehaget som oppstår når crps er tilstede.

Til slutt, hvis du ikke finner en passende smertestyringsplan, kan legen din anbefale bruk av reseptfrie smertestillende medisiner og/eller bruk av smertestillende medisiner. Med dette alternativet kan legen overvåke effektiviteten av medisinen og foreslå riktig dose og frekvens.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *