Informasjon om en stomi laget av en plastisk kirurg

Ileostomier er en midlertidig stomi som oppstår når tynntarmen kobles til den øvre delen av magen eller magen ved å kutte av ventilen som normalt holder avføring tilbake i magen. Den kirurgiske prosessen som skaper denne stomien er kjent som iliac crest klaff eller iliac ventil erstatning, og utføres vanligvis på en pasient som har Crohns sykdom.

Tarmavfall passerer normalt ut av iliacekammen av ventilen, men noen ganger blokkerer fekal materie ventilen, og dette resulterer i en ileostomi. Etter hvert som mer avfall bygger seg opp, blir området så fullt at et rør settes inn gjennom historien og en pose brukes til å samle det, som pasienten kan ta med seg utenfor og kaste det. Det er derfor pasienten kan føle seg syk de første dagene etter operasjonen.

Selve historien er festet til en ring eller et bånd som er plassert rundt overarmen eller over pasientens magemuskler, og det er vanligvis et lite hull på toppen av historien for å forhindre at posen faller gjennom. Når posen er full, fjernes den gjennom et lite hull, og historien blir deretter satt tilbake i magen.

Snitt kan gjøres i hvilken som helst del av mageområdet, selv om selve historien faktisk ikke er plassert inne i magen. Dette er fordi det vanligvis er plassert på oversiden av magen og er gjort bredere for lettere tilgang og drenering. Snittet kan gjøres bak navlen, foran navlen, i lysken eller under kjønnsbenet. Det kan også lages stomi rundt kjønnsbenet, men dette kan være vanskelig å gjøre uten at en plastikkirurg utfører det.

Det er noen få ting som bør gjøres før og etter operasjonen, og disse inkluderer postoperativ omsorg for å sikre at historien forblir på plass og ikke faller av. Legen vil sannsynligvis anbefale pasienten å bruke et lite gummibånd for å sikre at historien forblir på bukveggen, men det er også andre måter å gjøre det på.

Hvis det påføres et bandasje, bør det stå igjen for å holde snittstedet rent og lette fjerning av avføring. Den skal dekkes med en klut for å unngå at den beveger seg. Hvis den ikke løsner av seg selv, kan du også dekke den med et plaster eller et spesielt bandasje som forhindrer at den beveger seg eller løsner av seg selv. Du kan bruke en kald kompress for å bevare fuktigheten i historien og forhindre at vevet blir vått. Etter å ha fjernet historien, bør plastikkirurgen fjerne plastbåndet og sørge for at det ikke faller ut av sted.

Avhengig av hvor lenge historien har eksistert, må den kanskje endres annenhver uke i opptil flere måneder, eller til tilstanden forsvinner helt, avhengig av situasjonen. Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, kan personen bli anbefalt å lage en annen historie hvis originalen er skadet eller hvis infeksjonen som forårsaket stomien allerede har forsvunnet.

Etter at historien er fjernet, må den kanskje fjernes ved utskæring når snittet er gjort på innsiden eller på toppen

Etter det lukkes snittet med suturer slik at infeksjonen ikke gjentar seg.

Så snart operasjonen er over, bør en pasient begynne å ta smertestillende medisiner. I løpet av de neste to dagene kan det være mye blødning, noe som er normalt. I noen tilfeller kan det være små infeksjoner som kan behandles med antibiotika. Disse infeksjonene leger vanligvis av seg selv i løpet av et par dager.

Hudskader kan oppstå på grunn av snittene, men de bør gro av seg selv hvis de ikke blir så ille. De fleste pasienter kan forvente å føle litt smerte i omtrent en uke etter operasjonen.

Historien må kanskje repareres mer enn én gang hvis den blir skadet. Hvis det skjer, må det kanskje byttes ut igjen. Hvis det skjer, vil legen sannsynligvis anbefale å få laget en ny stomi.

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *